14-15. 11. 2013. одржана је конференција за заштиту птица на Палићу.

На иницијативу удружења грађана „Артруст“, „Рипариа“ и „АШЦ“ на Палићу је одржана дводневна Конференција НВО Србије за заштиту птица. Конференција је одржана у оквиру пројекта „Звук птица“. Циљ ове конференције је било усвајање заједничке иницијативе невладиних организација у циљу измене Правилника о проглашењу ловостаја заштићених врста дивљачи, а посебно грлица и препелица за које се тражи ловостај током целе године.

 

Конференцији НВО Србије за заштиту птица, присуствовали су представници невладиних организација из ове области, између осталих и Удружења за заштиту велике дропље, као и представници најзначајнијих институција, покрајински и републички Завод за заштиту природе, представници Министартсва пољопривреде, Секретеријата за заштиту животне средине и одрживи развој и градских власти, али  и Ловачки савез Војводине. Присуствовали су такође Управљачи заштићених подручја.

Као резултат ове конференције настала је "Палићка иницијатива за заштиту птица и биодиверзитета Србије", коју је потписало и наше удружење.