У недељу, 21. септембра, Удружење за заштиту велике дропље започело је реализацију пројекта чишћења, санације и ревитализације резервата “Пашњаци велике дропље”.

Пројектом је предвиђена ревитализација површине од 10 хектара, са циљем унапређења резервата и заштите биљних и животињских врста. Средства додељена од стране Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине користе се за изнајмљивање механизације, радника, гориво, куповину материјала и освежење за волонтере.

     

Састанак волонтера ове радне акције био је договорен за 13.30 испред Месне заједнице у Мокрину. Без обзира на временске услове који нису били погодни за такав подухват, реализација је започета. Са опремом у рукама, волонтери су кренули ка Џиновом салашу, стазом од нафташког пута. Ова стаза је добила статус приоритета ове акције. Дакле, било је потребно очистити улаз у резерват. За ову акцију био је неопходан трактор са приколицом, како би се уклонило смеће и коров. Од опреме је коришћено: тример, секире, тестере, велике маказе, грабуље, ашови. 10 волонтера је вредно радило у периоду од 14 до 19 часова када је акција приведена крају. Урађено је оно што је било у плану – очишћена је стаза до Џиновог салаша.

     

 Следећа акција је заказана у недељу, 28. септембра... волонтери, видимо се!