Udruženje za zaštitu velike droplje nastavlja sa promocijom SRP „Pašnjaci velike droplje“ i edukacijom lokalnog stanovništva. Započeta je realizaciju projekta „Podizanje svesti o značaju zaštite velike droplje na svom poslednjem staništu u Srbiji“, finansiranog od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ciljevi projekta su promocija rezervata, uključivanje svih lokalnih zajednica čije se katastarske opštine nalaze na teritoriji rezervata, a posebno mladih, u aktivnosti u oblasti zaštite prirode, ublažavanje faktora ugrožavanja kroz edukaciju korisnika prostora, salašara, poljoprivrednika i lovaca.

U ponedeljak, 10. novembra, održane su prve dve radionice u osnovnoj školi  „6. oktobar“ u Kikindi. Prva radionica bila je za učenike petog razreda, i bilo je prisutno 12 učenika, dok je na drugoj, za učenike sedmog i osmog razreda, bilo prisutno 15. učenika.

Projektom je predviđeno još 6 radionica u tri osnovne škole u Kikindi, dve radionice u školi u Jazovu, i po jedna u Vrbici i Banatskom Aranđelovu. Takođe je planirano održavanje seminara za korisnike rezervata u Mokrinu i Sajanu.